Вивчаємо дисципліну «Товарознавство продовольчих товарів» на виробництві

Автор Админ. Опубліковано в Новини Департаменту

Хто хоча б один раз не куштував сир? Ви скажете: «І не один раз!» Це дуже добре, тому що цей харчовий продукт виготовляється з молока домашньої худоби: корів, кіз, овець, буйволів.

  • tovarozn_2
  • tovarozn_3
  • tovarozn_5
  • tovarozn_4
  • tovarozn_1

Сир — це джерело кальцію, фосфору, вітамінів А, В2, В12, амінокислот і білку. Дієтологи стверджують, що для забезпечення балансу мінеральних речовин і підтримки здоров’я організму людина має споживати не менш шести кілограмів сиру на рік. Цей продукт обов’язковий у раціоні дітей, підлітків, вагітних жінок, а також людей, які витрачають упродовж дня багато енергії.

24 вересня 2015 року студенти спеціальності «Товарознавство та комерційна діяльність» ознайомилися з секретами виробництва сирів на виробничому підприємстві ДП «Гауда», розташованому недалеко від Херсона.

Майбутнім товарознавцям показали, як спеціалісти цього молокозаводу проводять лабораторні дослідження молока, як відбувається приймання сировини, її охолодження і переробка в готову продукцію (йогурти, кефір, молоко, твердий сир, бринзу, плавлений сир).

Студентам товарознавчого відділення також розповіли, як правильно дегустувати готову продукцію. Виявляється, не все так просто: спочатку потрібно смакувати знежирені та солоні продукти, а потім такі, які більш насичені жирами, та солодкі.

Цікаві розповіді директора і головного технолога підприємства про виробництво сиру та кисломолочних продуктів, смачну дегустацію наприкінці екскурсії студенти нашого коледжу запам’ятають надовго.

Повідомлення з вашого сайту.

Залишити коментар

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01

  • Icon 01